„Úgy lásd a holnapot, mint ahogy a tegnapra emlékezel!” – Vajon a Te szervezeted felkészült a hosszú távú éles látásra? Megfelelő a szervezeted  vitamin szintje?

Szemünk világa egyik legféltettebb kincsünk, ennek megfelelően kell gondoskodnunk róla. Támogathatjuk védőszemüveggel, rendszeres szemtornával, tudatos táplálkozással és megfelelő vitaminokkal és nyomelemekkel. Az emberek több mint kétharmada úgy véli, hogy az öt érzékszerve közül a „szeme fénye”, a látás a legfontosabb. Ennek ellenére sokan nem tudják, hogy milyen mikrotápanyagok lényegesek a szem számára. Ahogy mi öregszünk, a látásunk is, ez törvényszerű. A rengeteg fényen, káros sugarakon és szennyeződéseken kívül a számítógép használat és bizony az egészségtelen életmód is erősen közrejátszik látásunk romlásában. Nézzük, mikre kell figyelnünk, hogy szemünk fényét épségben tartsuk!

vizsgálat

Nézzük sorba, mit (t)ehetünk szemünkért, hogy ne csak nézzünk, lássunk is…

Megfelelő szemüveg:

Különböző munkakörökben előírt és szükséges különböző védőszemüvegek használata. Korunk mindennapjaiba megjelenő kékfény (TV, tabletek, laptopok, okos telefonok és a mesterséges világító testek is – káros fényeket sugárzó eszközök!) elleni vedelmet biztosító megfelelő kékfényszűrővel ellátott munkaszemüveg, mely elsősorban számítógép használatakor tud nagy segítséágünkre lenni.

Szemtorna:

A minden nap elvégzett pár perces szemtorna csodákra képes. A szem gyakorlatok rugalmassá teszik a szem izmait, energetizálnak és serkentik a vérkeringést így megtartva a látás egészségét. A gyakori „edzés”-sel megőrizhető a látás egészsége, javítható a fókusz és a koncentráció is.

Tudatos táplálkozás:

Az (öregedő – presbyopia) szem számára fontos mikrotápanyagat tartalmazza alábbi gyümölcsök, zöltségek, magvak és ételek fogyasztása elengedhetetlen a szem megfelelő működésének fenntartásához. Továbbá itt is mint minden szervünk normális működéséhet elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás is.

– máj, tojás, répa, kelkáposzta, spenót, cukkini, kelbimbó, mustármag, bab, brokkoli, narancs, mangó… (lutein, zeaxantin, A-vitamin)
– halhús, különféle halak, pl. lazac (omega 3- és 6 zsírsavak)
– vöröshús, homár, osztriga, marhahús, tojás, bab, búzacsíra, diófélék, úgy mint dió, brazil dió, stb., teljes kiőrlésű gabona, fokhagyma, tejfélék: tej, joghurt, vaj  (cink és szelén, D-vitamin)
– citrus félék, bogyós gyümölcsök: málna, szeder, ribizli, áfonya… (C-vitamin)
– csonthéjasok: napraforgómag,  földimogyoró, mandula… (E-vitamin)

Megfelelő vitaminok:

fent felsorolt tápanyagok tükrében jól körvonalazódott, hogy egy „jó” vitaminnak miket kellene tartlamaznia: A-, C-, D- E-vitamin, lutein, zeaxantin, cink, a szelén és omega 3- és 6 zsírsavak.

Noha a vitaminokkal sem védhetők ki 100 %-os hatásfokkal a súlyos szemkárosodások, a „szemvitaminok” csökkenthetik a szemkárosodások kockázatát, a megfelelő és redszeres látás- és szemvizsgálat mellett. 

Reméljük, hogy a cikkünk segít eligazodni a megfelelő készítmények között!

Kérésed, kérdésed van? Az írással vagy bármi mással kapcsolatban, bátran tedd fel a hello@ankaoptika.hu email címünkön keresztül, és OptiKatica örömmel válaszol rá vagy akár ír egy hasonló cikket is!

Állandó 10%-os kedvezményünk ide kattintva elérhető!

Ha tetszett az írásunk, kérjük, hogy megosztással támogasd munkánkat! Keress, kövess egyéb közösségi oldalainkon is! Várunk szeretettel az ANKA optikában, Óbudán!

OptiKatica

IDŐpontFOGLALÁS | mobil/viber: +36 20 380 8329 | e-mail: hello@ankaoptika.hu

 

ANKA optika – A szeme DOKTORA!

#OptiKatica

#ANKAoptika #ANKAoptikaAszemeDOKTORA #Óbuda #Szentendre

#OktóberALátásHónapja #LátásHónapja #LátniésLátszani #FontosALátásom

#optika #szemészet #GyermekSzemészet #OrvosiSzemViszgálat #SzemVizsgálat #LátásVizsgálat #CégesLátásSzűrés
#Szemüveg #NapSzemüveg #KékFénySzakértő
#exelens #essilor #Varilux #magyar #ukrán #orosz #román #angol #német

#DÍJMENTESLátásVizsgálat #DÍJMENTESSzemVizsgálat #HatKÜLÖNBÖZŐnyelvenVizsgálunk #KÜLÖNLEGESszemüvegkeretek #SPECIÁLISnyitvatartás #HAZAIgyártásúmagyarszemüveglencsék #egypluszegyszemüveglencseAJÁNLAT #TeljeskörűPRÉMIUMésPRÉMIUMpluszbiztosítás #INGYENESparkolás #MagyarCSALÁDIvállalkozás #HITELESSÉG #SzemüvegGONDOZÁS #PénzvisszafizetésiGARANCIA #ANKAoptikaÜgyfélKártya #ÜgyfélKártyaAHűségesÜgyfeleinknek #TELJESKÖRŰCégesLátásSzűrés

 

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS részletek a videó alatt! 👇Az ANKA optika tulajdonosai kárpátaljai magyarokként születtek. 1990-ben magyar bevándorlóként, mai „divatos” szóval élve „migránsként” érkeztek Magyarországra. Otthonról, haza jöttek a jobb élet reményében. Nehéz volt új...

Járvány idején, miért érdemes időpontot foglalni az ANKA optikába?

A vírus és az ezzel járó intézkedések sok új megoldásra ösztönzött sokunkat és minket is, így bevezettük azt, hogy a minket választó ügyfeleinknek biztosítjuk azt, hogy az optikában csak 1 ügyfél és kísérője tartózkodhat, így az előjegyzésre érkezők, elsőbbséget élveznek!

Mit (t)együnk az éles látásért?

„Úgy lásd a holnapot, mint ahogy a tegnapra emlékezel!” – Vajon a Te szervezeted felkészült a hosszú távú éles látásra? Megfelelő a szervezeted  vitamin szintje?

Tisztázzuk, mi mit jelent! – LátásEllenőrzés, LátásVizsgálat, SzemVizsgálat

Talán már senkinek nem újdonság, hogy az „Október a Látás Hónapja”, melyet a Magyar Látszerész Szövetség kezdeményezésére rendeznek meg évről évre. A „Látni és látszani” kampányt a Magyar Optikusok Ipartestülete az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal karöltve októbertől decemberig tartó időszakban rendezik meg.

Mit tegyünk most? A vírus itt van, a korlátozások megszűntek…

Ez a cikk most inkább kicsit informatívabb, tájékoztató jellegű, mintsem hasznos tippek-trükkök. Megmutatjuk, hogy mi zajlik az ANKA optika háza táján, mik a várakozásaink…

Járvány idején használjon szemüveget!

A járvány idején fokozottan kell figyelnünk arra, hogy az arcunkat és a szemünket lehető legkevesebbszer érintsük meg.

Hogy történik a szemészeti rendelés az optikánkban?

Sokan szeretnék tudni, hogyan lehet könnyen és gyorsan bejelentkezni egy teljes körű szemészeti vizsgálatra, amit szemész szakorvos végez. Hívj minket telefonon +36 20 380 8329 telefonszámon, vagy foglalj időpontot e-mailen.

Az ANKA optika blogot indít…

Az elmúlt időszakban sokat gondolkodtunk azon, hogyan támogathatnánk a mostaninál is jobban ügyfeleinknek… Az ötlet megszületett, vele együtt…

Védett: Te tudtad? Vitaminszinted ma már mérhető!

Nincs kivonat, mert ez egy védett tartalmú bejegyzés.