Fontos, hogy a fogalmakkal – LátásEllenőrzés, LátásVizsgálat, SzemVizsgálat – tisztába legyünk! Ne érjen minket csalódás, hogy mi az ami fizetős és mi az ami valóban ingyenes szolgáltatás.

Talán már senkinek nem újdonság, hogy az „Október a Látás Hónapja”, amelyet a Magyar Látszerész Szövetség kezdeményezésére rendeznek meg évről évre. A „Látni és látszani” kampányt a Magyar Optikusok Ipartestülete, az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal karöltve októbertől decemberig tartó időszakban rendezik meg. Ezen időszak alatt rengeteg akcióval, valamint INGYENES szolgáltatássokkal (LátásEllnőrzés, LátásVizsgálat, vagy akár SzemVizsgálattal), különböző kedvezményekkel várják a kedves ügyfeleiket az optikák.

vizsgálat

Nézzük sorjában, melyik kifejezés pontosan milyen szolgáltatást takar…

LátásEllenőrzés:

a látásellenőrzés folyamata alatt, megállapításra kerül, hogy az ügyfélnek kell-e szemüveg vagy sem. Amennyiben már szemüveges, akkor megnézzük a jelenlegi szemüvege megfelelő látást biztosít-e számára. Így választ kapunk arra, hogy szükséges-e további vizsgálat.

LátásVizsgálat:

ez már a látásellenőrzés folyamatának a folytatása. Erre akkor kerül sor, amikor megállapításra került a látásellenőrzés folyamatában, hogy szemüveg szükséges. A LátásVizsgálat során megállapításra kerül a tökéletesen megfelelő szemüveglencse. Optometrista (látásszakértő specialista), vizsgálja meg az ügyfelet. Először a komputer által, majd a szubjektív (tábla olvastatásával) látáspróbával ellenőrzi a dioptriaértékeket. Szükség esetén távoli, olvasó és akár munkaszemüveget is javasol az ügyfélnek. Ez kortól, nemtől munkakörtől változhat.

SzemVizsgálat:

ezt már Szemész Szakorvos végzi, ez túlmutat a látásvizsgálaton. A páciensnek valószínűleg itt már mélyebb SzemVizsgálatra van szüksége, lehetséges, hogy valamilyen szembetegséggel is rendelkezik. A szemorvos a szemet feltérképezi, szükség esetén szemnyomást mér, szemfeneket vizsgál és az egyéb szűréseket is elvégzi, ha szükségesnek ítéli meg a helyzetet.

Ha kontaktlencsét szeretnél, mi megtanítjuk, hogyan használd helyesen! A szolgáltatásaink között megtalálod a kontaktlencse illesztést és betanítás is!

Ha szükséges, különböző szemész szakorvosi igazolások kiállítására is van lehetőség optikánkban.

Kérésed, kérdésed van? Az írással vagy bármi mással kapcsolatban, bátran tedd fel a hello@ankaoptika.hu e-mail címünkön keresztül, és OptiKatica örömmel válaszol rá vagy akár ír egy hasonló cikket is!

Állandó 10%-os kedvezményünk ide kattintva elérhető!

Reméljük, hogy a cikkünk segít a fogalmak közötti tájékozódásban, és így nem fogsz csalódni, hogy mi van ingyen, és mi nem egy optikában!

Ha tetszett az írásunk, kérjük, hogy megosztással támogasd munkánkat! Keress, kövess egyéb közösségi oldalainkon is! Várunk szeretettel az ANKA optikában, Óbudán!

OptiKatica

IDŐpontFOGLALÁS | mobil/viber: +36 20 380 8329 | e-mail: hello@ankaoptika.hu

 

ANKA optika – A szeme DOKTORA!

#OptiKatica

#ANKAoptika #ANKAoptikaAszemeDOKTORA #Óbuda #Szentendre

#OktóberALátásHónapja #LátásHónapja #LátniésLátszani #FontosALátásom

#optika #szemészet #GyermekSzemészet #OrvosiSzemViszgálat #SzemVizsgálat #LátásVizsgálat #CégesLátásSzűrés
#Szemüveg #NapSzemüveg #KékFénySzakértő
#exelens #essilor #Varilux #magyar #ukrán #orosz #román #angol #német

#DÍJMENTESLátásVizsgálat #DÍJMENTESSzemVizsgálat #HatKÜLÖNBÖZŐnyelvenVizsgálunk #KÜLÖNLEGESszemüvegkeretek #SPECIÁLISnyitvatartás #HAZAIgyártásúmagyarszemüveglencsék #egypluszegyszemüveglencseAJÁNLAT #TeljeskörűPRÉMIUMésPRÉMIUMpluszbiztosítás #INGYENESparkolás #MagyarCSALÁDIvállalkozás #HITELESSÉG #SzemüvegGONDOZÁS #PénzvisszafizetésiGARANCIA #ANKAoptikaÜgyfélKártya #ÜgyfélKártyaAHűségesÜgyfeleinknek #TELJESKÖRŰCégesLátásSzűrés

 

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS részletek a videó alatt! 👇Az ANKA optika tulajdonosai kárpátaljai magyarokként születtek. 1990-ben magyar bevándorlóként, mai „divatos” szóval élve „migránsként” érkeztek Magyarországra. Otthonról, haza jöttek a jobb élet reményében. Nehéz volt új...

Járvány idején, miért érdemes időpontot foglalni az ANKA optikába?

A vírus és az ezzel járó intézkedések sok új megoldásra ösztönzött sokunkat és minket is, így bevezettük azt, hogy a minket választó ügyfeleinknek biztosítjuk azt, hogy az optikában csak 1 ügyfél és kísérője tartózkodhat, így az előjegyzésre érkezők, elsőbbséget élveznek!

Mit (t)együnk az éles látásért?

„Úgy lásd a holnapot, mint ahogy a tegnapra emlékezel!” – Vajon a Te szervezeted felkészült a hosszú távú éles látásra? Megfelelő a szervezeted  vitamin szintje?

Tisztázzuk, mi mit jelent! – LátásEllenőrzés, LátásVizsgálat, SzemVizsgálat

Talán már senkinek nem újdonság, hogy az „Október a Látás Hónapja”, melyet a Magyar Látszerész Szövetség kezdeményezésére rendeznek meg évről évre. A „Látni és látszani” kampányt a Magyar Optikusok Ipartestülete az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal karöltve októbertől decemberig tartó időszakban rendezik meg.

Mit tegyünk most? A vírus itt van, a korlátozások megszűntek…

Ez a cikk most inkább kicsit informatívabb, tájékoztató jellegű, mintsem hasznos tippek-trükkök. Megmutatjuk, hogy mi zajlik az ANKA optika háza táján, mik a várakozásaink…

Járvány idején használjon szemüveget!

A járvány idején fokozottan kell figyelnünk arra, hogy az arcunkat és a szemünket lehető legkevesebbszer érintsük meg.

Hogy történik a szemészeti rendelés az optikánkban?

Sokan szeretnék tudni, hogyan lehet könnyen és gyorsan bejelentkezni egy teljes körű szemészeti vizsgálatra, amit szemész szakorvos végez. Hívj minket telefonon +36 20 380 8329 telefonszámon, vagy foglalj időpontot e-mailen.

Az ANKA optika blogot indít…

Az elmúlt időszakban sokat gondolkodtunk azon, hogyan támogathatnánk a mostaninál is jobban ügyfeleinknek… Az ötlet megszületett, vele együtt…

Védett: Te tudtad? Vitaminszinted ma már mérhető!

Nincs kivonat, mert ez egy védett tartalmú bejegyzés.